تایرهای تسمه ای لاستيكى
امروزه این تایرها در بیشتر تراکتورهای سنگین مورد استفاده قرار میگیرد و جایگزین خوبی برای تایرهای بادی میباشد تایرهای تسمه ای لاستیکی نسبت به دیگر تایرهای متداول دارای قطعات و اجزا کمتری میباشد این مسئله باعث کاهش هزینه های تعمیراتی می شود. هزینه تعمیراتی تایرهای تسمه ای لاستيكى تقریباً شبیه هزینه تعمیراتی تایرهای بادی میباشد. این تایرها جهت کار در زمینهای گل و لای یا شنزار طراحی شدهاند اما عملکرد بی دقت راننده ماشین باعث آسیب دیدن قطعات تایر می شود. با تنظیم درست تسمه های لاستیکی و سرویس و نگهداری درست و منظم خرابی مجموعه تایر به حداقل مقدار ممکن خواهد رسید.
کاربرد و مشخصات تایر های اجدار تسمه ای لاستیکی
عملکرد
هر سیستم تایر تسمه ای لاستیکی شامل شش قسمت اصلی
می باشد که عبارتند از :
–تسمه لاستيكي
-چرخ محرک
–غلطکهای نگهدارنده
–چرخ هرزگرد
–مكانيزم تنظيم تسمه و
–شاسی
حال میخواهیم عملکرد هر قسمت را بصورت مجزا بررسی کنیم.
1-تسمه لاستیکی
تسمه لاستیکی دارای یک سری دندانه از داخل و بیرون میباشد. دندانه های بیرونی با سطح زمین در تماس میباشد و دندانه های داخلی با چرخ محرک در تماس میباشد.
عرض این تسمه ها از 16 اینچ تا 36 اینچ متغیر میباشد وزن یک تسمه لاستیکی ممکن است به kg 680 هم برسد.
2-چرخ محرک
غلتک چرخ محرک به محور اصلی ماشین متصل است و قدرت را به تسمه انتقال میدهد. رینگ بیرونی چرخ محرک به پوشش لاستیکی مجهز میشود. تا جهت انتقال قدرت به تسمه لاستیکی اصطکاک لازم فراهم شود.
3-غلطکهای نگهدارنده
هرزگرد غلطکهای نگهدارنده که بر روی شاسی نصب میشوند بیشتر وزن ماشین را تحمل می کنند. این غلطکها معمولاً کوچک هستند و هنگامی که میچرخند یک فشار یکنواخت را بر روی تسمه ایجاد میکنند.
4-چرخ هرزگرد
چرخ هرزگرد در هنگام چرخش تسمه وزن آن را تحمل می کند.
5-مکانیزم تنظیم تسمه
مکانیزم تنظیم تسمه هیدرولیکی شامل یک سیلندر آکومولاتور سنسور و توپی هرزگرد میباشد . شاسی
شاسی وزن اجزای مجموعه تسمه را تحمل میکند چرخ محرک، غلطکهای نگهدارنده و مکانیزم تنظیم تسمه همگی به شاسی متصل شده اند اما چرخ محرک به شاسی وصل نشده
است و بوسیله محور ماشین نگهداشته می شود .